Рівненський ліцей

Вікенд у Кракові

Опубліковано 23-10-2018, 21:39

909
Вікенд у Кракові
Незабутню подорож до Республіки Польща здійснили гімназисти 5, 7, 8 класів разом із вихователями Лупіною Наталією Мирославівною і Тарарук Дариною Павлівною. Діти відвідали найвизначніші місця Кракова, дізналися про історію давнього міста, побачили найстаріший у Центральній Європі Ягеллонський університет, оглянули Головний ринок, Маріацький костел, вежу ратуші.
Проте справжнім символом Кракова, символом влади й опори, незламності та нескореності став королівський замок на Вавелі – резиденція й улюблене місце відпочинку польських королів. Захопливі розповіді про героїчні походи володарів Польської землі, про велич та розквіт Речі Посполитої, готовність населення лягти грудьми за рідну землю під час Першої та Другої світових воєн вразили гімназистів до глибини душі.
Сподобалася юним туристам поїздка до Велички, де відвідали соляну шахту, пройшли шляхом колишніх гірників, ознайомилися із їхніми знаряддями та умовам праці, побували в найбільшому у світі підземному храмі, у якому все зроблено із солі: стіни, стеля й підлога, а ще іконостас, хрести та фігури святих.
Надзвичайно пізнавальним стало відвідування парку експериментів імені Станіслава Лема, де на собі можна було перевірити закони фізики, а ще удосконалити знання англійської мови, оскільки екскурсію проводили англійською.
Завершальним акордом мандрівки став парк розваг «Енерджі Ландія», де гімназисти покаталися на найрізноманітніших атракціонах, відвідали кінотеатр 7-D, планетарій, взяли участь у майстер-класах, побачили фаєр-шоу, а любителі адреналіну покаталися на екстремальних американських гірках.
Із гарним настроєм, приємними емоціями, втомлені та щасливі мандрівники повернулися в рідне місто Рівне.

Лупіна Н.М., вихователь 7 класів

Вікенд у Кракові

Вікенд у Кракові

Категорія: Інформація