Рівненський ліцей

Екскурсійна поїздка в давнє місто Острог

Опубліковано 2-04-2024, 18:11

53
Екскурсійна поїздка в давнє місто Острог
У древнє місто Острог постійно приїжджають гості з різних куточків України та закордону. Більшість хоче пізнати величну історію князівського роду, побачити на власні очі замок Острозьких, барбакани, твори мистецтва й рідкісні книги. Та є серед цих мандрівників і ті, хто приїздить до Острога в пошуках своєї історії, як це і зробили семикласники Рівненського ліцею «Український».
Здавалося б, Острог — невелике, тихе, провінційне містечко, але це зовсім не так! Одним із «вічних» міст в Україні його можна назвати. Тут у вічності час немов зупинився, ця мальовнича місцина не знає плину часу. В Острозі на наших очах оживає середньовіччя з лицарями, замками, величними князями та вишуканими дамами.
Екскурсія розпочалася в Острозькому замку, де познайомилися з історією виникнення й розвитку міста. На цьому наша мандрівника не зупинилися, а продовжували ми дізнаватися про нове та загадкове в Музеї книги та друкарства. Ліцеїсти відкрили для себе історію створення книги та виникнення друкарства, спробували писати пером, як це було багато віків назад.
Після смачного обіду наша мандрівка продовжилася в Національному університеті «Острозька академія». Нас зустрів екскурсовод, який розповів про перший вищий навчальний заклад східнослов’янських народів — Острозьку слов’яно-греко-латинську академію, про історію створення освітнього закладу. Ми дізнались, хто з відомих людей навчався та відвідував академію. Найбільш містичним та захопливим етапом екскурсії став спуск у підземелля, що розташоване на території.
День видався цікавим і насиченим на різні події та залишив приємні враження.

Бондар О.М., класний керівник 7-А класу

Екскурсійна поїздка в давнє місто Острог

Екскурсійна поїздка в давнє місто Острог

Категорія: Інформація