Рівненський ліцей

Гімназійні мовомани

Опубліковано 7-04-2019, 21:32

1098
Гімназійні мовомани
День рідної мови давно минув, але в гімназії учні настільки були в захваті від мовного потягу, проведеного 21 лютого, що вирішено було його повторити.
Для команд 5-х, 6-х та 7-го класу вихователями Бурець Оленою Андріївною, Лупіною Наталією Мирославівною і Тарарук Дариною Павлівною були запропоновані завдання, які б у цікавій формі познайомили учнів із різними мовними явищами.
Гімназисти позмагалися під час гри в лексикології та фразеології. Учні дізналися, що шлях становлення й розвитку української мови – це тернистий шлях боротьби. Незважаючи на це, українська мова – це велика культура та історія. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського і Шевченка, Франка й Лесі Українки, Нечуя-Левицького й Коцюбинського. І кожен з нас повинен зрозуміти, що ми не маємо права втратити цей дорогоцінний скарб, адже мова, як і Україна, починається з кожного з нас.
Вітаємо переможців гри «Мовний потяг»: І місце серед шестикласників посіли команди «Гімназисти» (капітан Стецюк Олександра) та «Мрія» (капітан Ілючок Діана); ІІ місце посіли команди «Ромашка» (капітан Зайцева Злата) та «Сонечко» (капітан Кравчук Данило); ІІІ місце посіли команди «Друзі» (капітан Миронець Олександра) та «Фенікс» (капітан Ільницький Максим).
Згадаймо слова В. Сосюри: «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема». Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу, тому знати й берегти рідну мову – це обов’язок кожного гімназиста.

Бурець О. А., вихователь 6-х класів

Гімназійні мовомани

Гімназійні мовомани

Категорія: Інформація