Рівненський ліцей

Таємниця картини Георгія Косміаді

Опубліковано 6-12-2019, 23:02

596
Таємниця картини Георгія Косміаді
Нещодавно гімназисти дізналися, що одна картина Георгія Косміаді потрапила в Рівненський обласний краєзнавчий музей ще в радянську добу. Семикласники разом із вихователем, яка ще й навчає образотворчого мистецтва, вирішили дізнатися про це полотно й побачити його на власні очі. Тому 18 вересня всі дружно пішли на відкриття виставки «Творчі миттєвості Георгія Косміаді».
Ми дізналися з розповіді ведучого, що Георгій Косміаді – талановитий педагог, архітектор, художник, який у міжвоєнний період (1917-1940) жив і працював у Рівному, викладав малювання та образотворче мистецтво в навчальних закладах міста та зокрема й у українській гімназії. Неодноразово виставки Георгія Петровича та його кращих учнів проходили в Рівному, Луцьку, Варшаві, Кракові, Познані. Справжнім тріумфом була участь учнів Косміаді в першій Всесвітній виставці дитячого малюнка в Парижі в 1937 році.
Перед присутніми виступали директор музею Олександр Булига, пані Надія Косміаді та багато митців, які розповіли про художні роботи митця різних періодів та його рівненських учнів, що проживали в місті майже 100 років тому.

Анікіна Світлана, учениця 7-А класу

Таємниця картини Георгія Косміаді

Таємниця картини Георгія Косміаді

Категорія: Інформація