Рівненський ліцей

Талановитий патріот Ніл Хасевич

Опубліковано 3-01-2023, 22:09

182
Талановитий патріот Ніл Хасевич
Ідемо сто чи двісті метрів парком «Лебединка» повз мальовниче озерце в центрі Рівного та алею кованих фігур, пересікаємо вул. Борисенка (колишня Короленка) – і ми в приміщенні Рівненського інституту Київського університету права. Сюди нас, учителів Рівненського ліцею «Український», запросив директор інституту І.В.Вєтров.
У холі інституту розміщено виставку про Ніла Хасевича «(Не) паперовий солдат». Дякуємо за змістовну та цікаву розповідь про українського митця доценту РДГУ пані Любові Крайлюк, яка відкрила нам Ніла Хасевича не лише як полум’яного вояка УПА та нескореного українського патріота, а насамперед як талановитого митця… Ще більше пишаємося тим, що такий патріот, український художник, графік, активний громадський і політичний діяч, член ОУН і УГВР, лицар Срібного Хреста Заслуги та медалі «За боротьбу в особливо важких умовах» народився в Дюксині Рівненського повіту Волинської губернії
Щиро дякуємо Рівненському інституту Київського університету права, його викладачам та ректору за надану можливість ознайомитися з матеріалами екскурсії.

Сергій Сацик, учитель історії

Талановитий патріот Ніл Хасевич

Талановитий патріот Ніл Хасевич

Категорія: Інформація