Рівненський ліцей

Година Землі

Опубліковано 27-03-2020, 18:56

519
Година Землі
Центр корисних справ та екології РУГ закликає гімназистів, їхніх батьків та педагогів до участі в міжнародній акції «Година Землі».
Карантин несподівано увірвався в наше життя, змінив плани, стривожив, зробив майже безлюдними наші вулиці, тисячі шкіл. Для всіх нас настав час по-іншому подивитися й на нашу домівку – Землю. Можливо, ми вже на порозі нового життя – життя на планеті, яку людство необачно змінило… Та сьогодні час не лише для роздумів, а й для дій!!! І карантин намірам не завадить. Ще на початку року лідери гімназійного самоврядування планували популяризувати серед гімназійної молоді природоохоронну акцію «Година Землі».
Що ж це за подія?
Година Землі – це міжнародна щорічна акція, яка була започаткована 2007 року Всесвітнім фондом природи для того, щоб привернути увагу людей до екологічних проблем планети. За даними звіту цієї організації, наразі людство споживає в 1,6 рази більше, ніж може забезпечити Земля. З кожним роком ситуація все погіршується. Людство викидає більше вуглекислого газу в атмосферу, ніж природа здатна поглинути, вирубує дерева швидше, ніж вони можуть вирости. Тому в останню суботу березня Всесвітній фонд природи закликає людей вимкнути світло та електричні пристрої на одну годину (якщо в цей момент вони не є нагальними). Година Землі – це маніфест людей про готовність змінювати свій спосіб життя з метою зберегти дім-планету.
Акція настільки захопила своєю важливістю людей, що вже в 2008 році в ній взяло участь більше 50 мільйонів осіб у 35 країнах світу. Наймасштабнішим за всю історію існування став 2010 рік, коли в акції взяло участь близько мільярда чоловік по всьому світу зі 120 країн, а з них близько мільйона були українцями.
У цьому році акція розпочнеться 28 березня о 20:30 годині й триватиме до 21:30.
Чи вдалося чогось досягти?
За роки існування акції «Година Землі», окрім економії електроенергії, було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Почався масовий перехід будинків на освітлення за допомогою сонячних батарей, мільйони гектарів було взято під охорону екологічних організацій. І головне – починають змінюватися звички людей по всьому світу.
Дорогі гімназисти, шановні батьки гімназистів, педагоги! Закликаємо вас долучитися до світового товариства й у цю суботу присвятити годину нашій Землі!
А ще ця година, окрім того, що є корисною, може виявитися і цікавою: це нагода влаштувати театр тіней або поділитися таємницями, подивитися з вікна не вечірнє місто, побачити, скільки за годину вигоряє свічки, помолитися. Будьте свідомими та активними!

P.S. Якщо вийдуть цікаві фото, обов’язково діліться ними в класних групах!

Наталія Корчага, педагог-організатор РУГ

Категорія: Інформація