Рівненський ліцей

Година, яка змінює майбутнє

Опубліковано 28-04-2021, 16:06

562
Година, яка змінює майбутнє
Кожного року останньої суботи березня о 20:30 за місцевим часом мільйони людей по всьому світу присвячують годину своєї уваги Землі. Символічно вимикають зайве освітлення, читають або дивляться фільми про Землю і стиль життя, дружній планеті, беруть участь у дискусіях та онлайн-концертах, приєднуються до звернень на захист природи.
ГОДИНА ЗЕМЛІ-2021 в Україні присвячена старовіковим лісам! Майже недоторканим територіям переважно в Карпатах і на Поліссі, які є головними прихистками для червонокнижних видів тварин і рослин.
Ми вирішили підтримати дії державних установ і підприємств задля збереження українських старовікових лісів. Уперше захід був організований Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald в 2007 році. У цей день близько 2 мільйонів австралійських будинків і підприємств вимкнули світло в будівлях на одну годину. З кожним роком акція ставала все більш відомою. Сотні міст по всьому світу підтримали подію, а відомі пам'ятки відключали підсвічування своїх будівель на одну годину. В акції брали участь Емпайр-стейт-Білдінг, міст "Золоті ворота", римський Колізей, Біг-Бен, єгипетські піраміди, собор Паризької Богоматері, Батьківщина-мати в Києві та багато інших.
Учні восьмих класів відгукнулися на пропозицію вихователя Бурець Олени Андріївни та взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Година землі» від проєкту «На урок». Усі учні показали хороші знання й були нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів. Хочу відмітити гімназистів, які стали переможцями в цьому конкурсі: Городецьку Дашу, Кравчука Данила, Кушнерук Софію, Марчук Дар’ю, Назарук Анну, Мушина Владислава, Редзюк Вікторію, Романцова Максима, Сакура Артема, Струмінського Захарія, Шостака Дмитра.

Бурець Олена Андріївна, вихователь 8-х класів

Година, яка змінює майбутнє

Категорія: Інформація