Рівненський ліцей

Нехай голуб миру об’єднає нас

Опубліковано 25-09-2017, 20:58

1208
21 вересня – Міжнародний день миру! Гімназисти вирішили привітати перехожих рівнян з цим світлим святом. Семикласники власноруч виготовили оригінальних паперових голубів, додавши трішечки фантазії та малярського таланту! Після уроків гімназисти 7 кл. дарували незвичайні символи миру дітям та дорослим, бажали всім мирного неба та спокою. А ще деякі голуби були з посланнями у вигляді віршів чи крилатих висловів.

Войтко Анастасія, 7 – Б клас


А наші шестикласники з нагоди цього взяли участь у творчій майстерні «Голуб миру», яку для них провели працівники відділу абонементу Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки.
Із побажаннями «Мирного неба над головою», «Нехай голуб миру об’єднає нас» гімназисти вийшли на вулиці нашого міста й дарували рівнянам паперовий символ миру.

Лупіна Н. М., вихователь 6-х класів


Навкруги у всьому світі
З миром в серці малі діти.
«Ми не хочемо війни!» -
Виголошують вони.

Шості класи усі разом
Акцію провели зразу,
Провели у місті Рівне,
А воно ж у нас чарівне!

Паперові голуби –
Символ миру ці пташки.
Саморуч ми їх створили,
Свою душу в кожну влили.

Хай пташина паперова,
Принесе всім пречудову
Вістку в кожен гарний дім,
Щоб жилося мирно в нім.

Дмитрук Зоряна, гімназистка 6-А класу


У 2017 році Міжнародний день миру проходив під гаслом – «Разом на благо миру: повага, безпека й гідність для всіх».
Це свято було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 2002 році.
Але пізніше було прийняте рішення щодо встановлення фіксованої дати свята – 21 вересня. Генеральною Асамблеєю цей день проголошений як день відмови від насильства й припинення вогню у всьому світі.
Ми, учні п’ятих класів, теж приєдналися до відзначення Дня Миру, висловлюючи таким чином власну відданість ідеям миру, солідаризуючись з іншими людьми. Нами були вирізані та розфарбовані силуети голубів, які символізували мир. Жоден учень не стояв осторонь. А після уроків ми вітали містян з цим святом і дарували наших голубів. Рівняни дякували нам за це й радо з нами фотографувалися.

учні 5-х класів


Нехай голуб миру об’єднає нас

Нехай голуб миру об’єднає нас

Нехай голуб миру об’єднає нас

Категорія: Інформація