Рівненський ліцей

Екологічний квест «Що ми викидаємо, або розсипи смітника»

Опубліковано 18-02-2016, 13:41

1428
У відділі інформації та документів виробничої тематики Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбувся квест на екологічну тему «Що ми викидаємо, або розсипи смітника», учасниками якого стали учні 7-Б класу.
Перед початком гри провідний бібліотекар Марія Миколаївна Новікова розповіла учасникам квесту про екологічну ситуацію на території Рівненської області, а саме: про викиди в атмосферу забруднюючих речовин, що зумовлюють захворюваність органів верхніх дихальних шляхів; низьку якість питної води та забруднення ґрунтів токсичними речовинами.
Учні дізнались про те, що більшу частину сміття, яке забруднює Землю, складають пляшки чи банки з пластмаси, які, залишені в лісі під час прогулянки, можуть пролежати без змін 100 років і більше; що шкідливі викиди впливають не тільки на ті регіони, де з’явилося забруднення, а й навіть на території, віддалені від місця, де забруднення «побачило світ».
Далі дві команди вирушили за підготовленими маршрутними листами і розпочали пошук запитань по відділах бібліотеки, знаходячи їх у книгах чи періодичних виданнях, представлених на книжкових виставках, та даючи на них відповіді. За кожну правильну відповідь команди отримували по 3 бали. У кінці гри, коли були підведені підсумки, виявилося, що обидві команди набрали однакову кількість балів, за що семикласники й отримали призи.
Лупіна Н.М.,
вихователь 7-Б кл.


Екологічний квест  «Що ми викидаємо, або розсипи смітника»

Екологічний квест  «Що ми викидаємо, або розсипи смітника»

Екологічний квест  «Що ми викидаємо, або розсипи смітника»

Екологічний квест  «Що ми викидаємо, або розсипи смітника»

Категорія: Позакласна робота