Рівненський ліцей

Читати модно, стильно та сучасно…

Опубліковано 1-12-2021, 18:31

348
Читати модно, стильно та сучасно…
Будь-хто з нас любить читати. Можливо, не всі про це знають. Можливо, ще не знайшли ту особливу книгу, яка переверне з ніг на голову наше життя та поглине весь вільний час. Не маєте часу? Пропонуємо пошукати його в бібліотеці, адже саме тут щороку осінь завершується традиційним «Великим читанням».
Упродовж місяця (і більше) усі охочі стають активними користувачами бібліотеки. Учні та педагоги знайомляться із новими книгами та цікавими людьми, відвідують музеї, беруть участь у різних тематичних заходах, екскурсіях та презентаціях. Цьогоріч для популяризації книг була обрана краєзнавча тематика, адже мало пишатися рідним краєм і любити його, важливо добре знати його мову, історію та культуру.
Бібліотека впродовж багатьох років формує фонди краєзнавчого характеру, тому для кожної категорії читачів були дібрані цікаві локації, а саме: для учнів 5-х та 6-х класів проведені бібліотечні уроки «Як твориться книга» та «Книги, які допомагають мені вчитися», а ще вони стали слухачами уроків на свіжому повітрі «Відкрий для себе рідне місто».
Семикласники відвідали бібліотеку на Лебединці та стали учасниками майстер-класу з виготовлення зефіру з органічних продуктів. Учні 8-х класів переглянули відеопрезентацію про творчість письменника Сергія Гридіна. Дев’ятикласникам запропонували подивитися короткометражний фільм «Наївний світ Марії Приймаченко», про життя та нелегкий творчий шлях художниці, а також ознайомили з фотовиставкою «Ми любимо наше місто».
Для старшокласників були організовані зустріч з працівниками краєзнавчого відділу «Стародруки. Доторкнись до історії» та екскурсія в книгосховище стародруків, послугами яких учні можуть скористатися для написання рефератів та наукових робіт у майбутньому. Увагу педагогів привертали буккросингом, виставкою обміну книгами, яка була започаткована у минулому році та вже знайшла своїх активних поціновувачів.
Отож, не бійтеся бути старомодними, ходіть до бібліотек та читайте книги, бо це дуже модно…

Лариса Котолюз, бібліотекар РУГ

Читати модно, стильно та сучасно…

Читати модно, стильно та сучасно…

Категорія: Інформація