Рівненський ліцей

Кидай мишку – бери книжку

Опубліковано 2-04-2017, 20:39

1978
Кидай мишку – бери книжку

Щорічно з метою популяризації книги та читання, поліпшення виховання підростаючого покоління засобами книги в Рівненській українській гімназії проводяться заходи, присвячені Всеукраїнському тижню дитячого читання.
Цьогоріч з 20 по 24 березня впродовж Тижня дитячого читання для користувачів бібліотеки були оформлені книжково-ілюстративні виставки з теми «Книги-ювіляри року». У 2017 святкують ювілей такі твори, як «Маленький принц» А.Сент-Екзюпері (75років), «Собака Баскервілів» Конан Дойла (115 років), «Діти капітана Гранта» Ж. Верна (150 років), «Знедолені» В. Гюго (155 років), «Хатина дяді Тома» Г. Бічер-Стоу (165 років) та ін. Книгам, які користуються найбільшим попитом, була присвячена виставка «Світлішає на світі, коли читають діти».
Також популярними серед читачів стали виставка сучасної книги «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає» та тематичні виставки «Чи любите ви театр?..», «Поезія – це завжди неповторність», «Кидай мишку – бери книжку», «Книга рідна, книга різна » та ін.
Для учнів 5-7 класів були проведені бібліотечні уроки «У країні незвичайних книг», «Ці книги знають все на світі», «Книга – джерело інформації» та ін. Учні 7 та 9 класів з великим задоволенням стали учасниками бібліоквесту «Любимо, знаємо та відгадаємо…»
Науково-популярний фільм «Японія – країна, де сходить сонце» та цікаві повідомлення про країну почули й побачили учні 10-х класів.
Восьмикласники стали учасниками літературних батлів «Зустрічаємось з книжками – прикрашаємось думками» та вразили глядачів своєю начитаністю й артистизмом.
Заслуговують на увагу виставки закладинок до книг та ілюстрацій до улюблених художніх творів «Сторінками улюблених книг», оформлені до свят. Багато дітей долучилося до доброчинних акцій «Подаруй книгу бібліотеці» та «Мандрівка родинної книги».
Сподіваємося, що заходи, проведені впродовж Тижня дитячого читання, сприятимуть розвитку інтересу дітей до книги, яку не можна нічим замінити.

Котолюз Л.М., бібліотекар РУГ


Кидай мишку – бери книжку

Кидай мишку – бери книжку


Кидай мишку – бери книжку

Категорія: Інформація