Рівненський ліцей

Сторінками історії міста

Опубліковано 20-03-2018, 06:33

786
Гімназистам-п᾽ятикласникам закортіло з᾽ясувати, чому Рівне називають столицею, і вони швидко зібралися на екскурсію.
5 березня всі охочі сіли в автобус, який відправився у змістовну подорож. Екскурсовод нам розповів, що в часи Другої Світової війни наше місто стало центром Райскомісаріату України на чолі з катом Еріхом Кохом.
Школярі вирішили піти слідами патріотів і відвідали Меморіал на Дубенському кладовищі. Там побачили братські могили й послухали історії про розвідників, дізналися про Тувинських добровольців та Українську Повстанську армію, Польську армію Крайову та армію Людову.
Меморіал жертвам фашизму на вулиці Білій змусив задуматись над сенсом життя… Відкриттям для школярів стала інформація про існування концтаборів на території міста, куди фашисти зганяли на вірну смерть людей з усієї України…
Розстріляним містом називають Рівне історики, адже в листопаді 1941 року з вулиць населеного пункту в одну мить зникло 17,5 тис городян. Так розправились окупанти з єврейським населенням.
Урочище Сосонки стало третім місцем після Бабиного яру в Києві та місцями розстрілів у Кам᾽янці-Подільському в Україні за кількістю невинно вбитих мирних жителів.
Під час екскурсії діти дізнались страшну арифметику. До війни кількість городян була близько 70 тисяч. За роки окупації на Рівненській землі скінчили свій життєвий шлях близько 120 тис. Це спонукало задуматись про цінність нашого сьогодення… Велике спасибі висловлюємо екскурсоводу Олені Олексіївні за змістовну, цікаву екскурсію.

Губницька Оля, учениця 5-А класу

Сторінками історії міста

Сторінками історії міста

Категорія: Інформація