Рівненський ліцей

«Рівне у долях його мешканців»

Опубліковано 29-02-2020, 10:06

738
«Рівне у долях його мешканців»
Вихователь Бурець Олена Андріївна запросила до учнів сьомих класів Рівненської української гімназії завідувачку відділу виставок Рівненського обласного краєзнавчого музею п. Галину Данильчук – людину, яка змогла приєднати (завдяки своїй любові) цілу армію прихильників та симпатиків до «рівненської старовини». Чого вартий лише її проєкт «Свята вулиці Поштової»?..
Відома рівненська краєзнавиця презентувала учням та вчителям другу частину своєї книги – «Рівне у долях його мешканців». Загалом у збірці 29 нарисів – історій про корінних жителів, які формували обличчя нашого міста в минулому столітті. Авторка розповіла про мешканців колоритних вуличок та будинків. Під час спілкування на екран телевізора постійно транслювалися світлини, переважна більшість яких із родинних архівів. Друга книга Галини Данильчук «Рівне у долях його мешканців» вийшла накладом у 300 примірників.
Галина Федорівна Данильчук – цікава в спілкуванні. З яким захватом краєзнавиця розповіла нам, що робота над створенням другої книги була кропітка, але приємна: це і розповіді очевидців, і знайомства з цікавими людьми.
Нова книга розпочинається з нарису про легендарну рівнянку, яка пронесла через усе життя справжню любов до рідного міста й на схилі літ повернулася в край свого дитинства з благополучної європейської країни, – Надію Косміаді. Ця жінка – сама жива історія нашого міста. Закінчується друга збірка розповіддю про пращурів Галини Данильчук – родину Луковських. Щодо можливості написання третьої збірки, то авторка такий варіант не виключає, додаючи: «Як бог дасть, так і буде».
Ми відчули, що ця людина живе своїм захопленням, своєю роботою, своїм містом.

Музика Олександра, учениця 7-А класу

«Рівне у долях його мешканців»

«Рівне у долях його мешканців»

Категорія: Інформація