Рівненський ліцей

135 років від дня народження Георгія Косміаді

Опубліковано 9-04-2021, 07:56

402
135 років від дня народження Георгія Косміаді
Цього року виповнюється 135 років від дня народження Георгія Косміаді, тому в Рівному та Рівненській українській гімназії заплановано ряд урочистих заходів.
24 березня в Рівненському краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки картин Георгія Косміаді «Квіти, жінки і янголи», куди були запрошені директор Рівненської української гімназії Кухарчук Тетяна Андріївна, учитель образотворчого мистецтва Бурець Олена Андріївна, митці Спілки художників, друзі родини та рівняни. "Ми б не знали й не мали робіт талановитого митця, якби не донька, яка в 1992 році повернулася в Рівне й почала помаленьку привозити спадщину свого батька. Це роботи, які зберігалися в Арт-ательє Георгія Косміаді. У такій кількості вони вперше в Рівному представляються", – розповідає директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига. На виставці презентували картини, які митець написав у повоєнний період, меморіальні речі та маловідомі для рівнян картини з колекції Арт-ательє “Георгій Косміаді”. Виконані роботи переважно в техніці монотипії, мистецтвом створення якої майстерно володів художник. До слова були запрошені відомі рівняни та директор РУГ.
Захід завершився, а друзі родини завітали в Арт-ательє "Георгій Косміаді", щоб зробити світлину напам’ять і надіслати її п. Надії.
У цей день відбулася ще одна гарна подія: саме 24 березня, у день народження знаменитого художника, о 16.00 було вручено міську мистецьку премію імені Георгія Косміаді, що була заснована ще в 2012 році для того, щоб вшановувати й популяризувати ім’я Георгія Косміаді та щорічно відзначати видатних художників нашого міста. Лауреат отримує спеціальний нагрудний знак, диплом та премію. Цьогоріч нагородження відбувається вже вдев'яте.
Лауреатом міської мистецької премії імені Георгія Косміаді 2021 року став прекрасний рівненський художник Віктор Гвоздинський. "Творчість Георгія Косміаді надихає на подальшу працю. Я працюю в різних жанрах, і те, що мені присудили премію Георгія Косміаді, вважаю досить почесним. Приємно, що сьогодні моя творчість оцінена", – ділиться своїми відчуттями лауреат премії ім. Георгія Косміаді Віктор Гвоздинський.

Бурець Олена Андріївна, учитель образотворчого мистецтва

135 років від дня народження Георгія Косміаді

135 років від дня народження Георгія Косміаді

Категорія: Інформація