Рівненський ліцей

Квітка-душа Георгія Косміаді

Опубліковано 15-04-2018, 19:02

967
Квітка-душа Георгія Косміаді
У теплі весняні дні шану мистецтву вже вкотре віддавали учні Рівненської української гімназії під час зустрічі з Надією Косміаді. Приводом для такого свята було відзначення річниці з дня народження відомого художника, архітектора, митця й педагога Георгія Петровича Косміаді, який вірив, що призначення мистецтва – об’єднувати людей, незалежно від того, де вони живуть, якою мовою розмовляють, яку сповідують релігію.
На святі звучали пісні, поезії, дев’ятикласниця Лебедич Анастасія знайомила присутніх із технікою живопису, у якій працював Георгій Косміаді. Надія Георгіївна ділилася з нами спогадами про батька, про життя сім’ї Косміаді в Рівному, Гамбурзі. Тетяна Андріївна Кухарчук, Леся Анатоліївна Бойчак, Наталія Володимирівна Корчага представляли картини художника, які їм найбільше подобаються. Організатори свята, дев’ятикласники РУГ, презентували виставку художніх робіт, яка, безумовно, сподобалася б Георгію Петровичу. Ця подія підштовхнула лідерів учнівського самоврядування до ідеї організації в гімназії щорічних виставок художніх робіт учнів та педагогів до дня народження художника.
Дякуємо ведучим свята – Грековій Поліні та Овсієнку Олексію, читцям Тетяні Іванівні Остапіній, Шостак Олександрі, учасникам вокального гуртка гімназії, вокалістам Кашперук Анні та Уляні Зусько.

Грекова Поліна, координатор 9-А класу

Квітка-душа Георгія Косміаді

Квітка-душа Георгія Косміаді

Категорія: Інформація