Рівненський ліцей

Приготування страви турецької кухні

Опубліковано 14-06-2021, 06:48

350
Приготування страви турецької кухні
Учні 8-А класу разом з вихователем Бурець Оленою Андріївною вкотре відвідали майстер-клас у Рівненському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і торгівлі. Нас радо зустріла майстер виробничого навчання навчально-практичного центру фахівців ресторанного сервісу на базі ДНЗ Франюк Руслана Романівна.
Пані Руслана розповіла нам про рецепт приготування шаурми, а також повідомила, що ця страва походить з близькосхідних азіатських країн. Готується вона переважно з лаваша або піти. Традиційно в шаурму кладуть овочі та м’ясо, а саме смажену баранину. Але підійде й будь-яке інше м’ясо, риба. Можна навіть зробити вегетаріанську шаурму. У Туреччині шаурму готують з риби, в Алжирі та інших країнах готують з баранини. Також основними інгредієнтами є листки салату, овочі та різні соуси. Кладуть начинку в піту, тортилью або загортають у тонкий лаваш. Більшість надає перевагу саме останньому варіанту.
Восьмикласників учили, що для того, аби домашня шаурма була схожою на ресторанну і щоб з неї не витікав м’ясоовочевий сік, потрібно правильно її згорнути, а після того обсмажити з двох боків на сковороді без олії.
Вийшло швидко, смачно та апетитно! Тепер ми будемо із задоволенням готувати шаурму вдома для всієї сім‘ї.

Музика Олександра, учениця 8-А класу

Приготування страви турецької кухні

Приготування страви турецької кухні

Категорія: Інформація