Рівненський ліцей

Восьмикласникам – про справжню міланську піцу

Опубліковано 14-05-2021, 20:29

570
Восьмикласникам – про справжню міланську піцу
Одна з найвідоміших страв італійської кухні й справжнє свято для шлунку - піца «Мілано» - давно завоювала симпатії всіх поколінь. Як і багато інших італійських делікатесів, від вина й оливкової олії до сиру, піца з Неаполя, (міста, де її виготовили вперше), захищена знаком контролю походження (Denominazione di Origine Controllata), а традиція її приготування визнана нематеріальним об'єктом Світової спадщини ЮНЕСКО.
Центром приготування піци «Мілано», звичайно, є однойменне місто, де цілі родини піцайол (майстрів піци) поколіннями відточували мистецтво її створення. І кожна сім’я палко оберігає секрет свого рецепту, готуючи піцу з пристрастю, яку можна порівняти лише з любов'ю міланців до футболу.
Учні 8-Б класу РУГ разом з вихователем Бурець Оленою Андріївною наважилися дізнатися рецепт справжньої міланської піци. Як її правильно приготувати вдома, гімназистам радила майстер виробничого навчання навчально-практичного центру фахівців ресторанного сервісу на базі ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» Хірна С.І.
Під час майстер-класу учні дізналися, що ця кругла страва («пиріжок»), винайдена неаполітанськими бідняками декілька сторіч тому не від кращого життя, складалася всього з трьох компонентів. Жменю борошна розбавляли водою з гірського струмка й на розжареному камені розкачували коржик, який змащували оливковим маслом. Потім додавали трохи томатної пасти – благо, завезені з іншого кінця світу помідори легко прижилися на горбах Апеннінського півострова.
Восьмикласники відчули справжній смак піци, яку приготували власноруч. Щиро дякуємо майстрам виробничого навчання Хірній С.І. та Борисюк Н.П.

Бурець Олена Андріївна, вихователь 8-Б класу

Восьмикласникам – про справжню міланську піцу

Восьмикласникам – про справжню міланську піцу

Категорія: Інформація