Рівненський ліцей

Тиждень науки. День другий: юні географи

Опубліковано 7-05-2023, 15:07

173
Тиждень науки. День другий: юні географи
Ще один день не минув даремно. Цього разу восьмикласники на уроці географії під керівництвом Марач Уляни Володимирівни повторили, як правильно орієнтуватися на місцевості та спробували втілити в практику теоретичні знання.
Заняття складалося з трьох раундів:
1. Визначення сторін горизонту за допомогою компаса (перемогу з невеликим відривом здобула команда хлопців).
2. «Азимут: куди повернутись?»
Як зауважила Уляна Володимирівна, знання про азимут – найважливіша частина при орієнтуванні на місцевості, бо, навчившись визначати азимут, ви ніколи не звернете з обраного напрямку, а також з легкістю зможете зорієнтуватися на будь-якій малознайомій території (наприклад, під час прогулянки лісом).
Восьмикласники безпомилково визначали азимут та правильно називали сторону, куди їм потрібно було б уявно крокувати. Лише невеличкий промах з боку хлопців – і команді дівчат вдалося зрівняти рахунок.
3. «Окомірна зйомка території». Під час цього раунду діти вчилися складати географічну карту (план місцевості), якою можна було б скористатися в місті. Уляна Володимирівна, перевіривши карти обох команд, оголосила, що карта дівчат виявилася точнішою.
У результаті – перемога команди дівчат! І як би хлопці не намагалися апелювати, рішення вчительки залишилося незмінним. Хоча смаколики отримали обидві команди! дякуємо Уляні Марач за цікаво проведений урок!

Оксана Парфенюк, класний керівник 8-Б класу

Тиждень науки. День другий: юні географи

Тиждень науки. День другий: юні географи


Категорія: Інформація