У понеділок та вівторок ліцеїсти 8-А та 8-Б класів мали змогу переконатися в тому, що навчатися – це не тільки важливо, а й пізнавально та дуже цікаво. На уроці української мови учні не лише вивчали відокремлене означення, а й досліджували властивості крохмалю та виявляли його в продуктах харчування.
Діти дізналися, що крохмаль - це калорійний продукт (у 100 гр 313 Ккал), і така висока калорійність корисна для рухомої людини, яка витрачає за день велику кількість енергії та постійно потребує надходження калорій.
Але все ж крохмаль може шкодити здоров’ю, адже він буває 2 видів: 1) природний (фрукти, злаки, бобові, горіхи, овочі); 2) рафінований, отриманий промисловим способом. Шкідливими є якраз рафіновані види крохмалю. Діти також з’ясували, у чому полягає шкідливість цієї речовини для організму людини.
Насамкінець восьмикласники змогли трохи побавитися: діти самостійно створили «неньютонівську рідину» на основі крохмалю та були вражені її властивостями.
Оксана Парфенюк, учителька української мови