Рівненський ліцей

РУГ: у витоків заснування та відродження

Опубліковано 23-05-2017, 20:34

1352
Рівненська українська гімназія: у витоків заснування та відродження

Наша історія – це свідок минулого, це наші корені, приклад і повчання для сьогодення. Не знати історії – означає приректи себе на безпам’ятство.
Багате та цікаве минуле нашої альма-матер. Сотні постатей залишили в ній свій яскравий та помітний слід. Нові факти про створення та відродження Рівненської української гімназії дізналися гімназисти-восьмикласники під час зустрічі з Валентиною Анатоліївною Доброчинською, кандидатом історичних наук, доцентом кафедри Рівненського державного гуманітарного університету, автором монографії «Рівненська українська гімназія (1923-1939): феномен на тлі доби» та Іваном Васильовичем Вєтровим, першим директором відродженої гімназії, проректором Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Під час зустрічі гості розповідали дивовижні історії з життя гімназії, про які дізналися від учнів довоєнної гімназії, та маленькі відкриття, зроблені під час роботи в архівах і музеях Рівного. Цікавими були спогади Івана Васильовича про відродження нашого навчального закладу, про його плідну роботу на посаді директора.
Ця зустріч нікого не залишила байдужим: гості ще раз поринули в приємні спогади, діти надихнулися на добрі справи та пройнялися бажанням і надалі вивчати та досліджувати історію РУГ. Усіх об’єднало почуття любові до дивовижного навчального закладу - Рівненської української гімназії.

Тетяна Остапіна, вихователь восьмих класів


РУГ: у витоків заснування та відродження

РУГ: у витоків заснування та відродження


РУГ: у витоків заснування та відродження

Категорія: Інформація