Рівненський ліцей

«Vivat, назавжди, Alma mater!»

Опубліковано 2-09-2023, 21:26

152
«Vivat, назавжди, Alma mater!»
Саме таку назву має виставка до 100-річчя від дня заснування Рівненської української гімназії Федора Пекарського (1923 – 1939 рр.), яку напередодні 01 вересня було відкрито в обласному краєзнавчому музеї.
Згадати славну історію довоєнної гімназії, її талановитих викладачів та випускників-патріотів прийшли педагоги та діти сучасного освітнього закладу, науковці, педагоги, які в 1994 році зініціювали відродження гімназії, та жителі міста, яких цікавить історія рідного краю.
Виставка створена в співпраці РОКМ з Народним музеєм Рівненської української гімназії. На виставці можна побачити підручники, книги, особисті речі, які належали викладачам та гімназистам минулого століття. Світлини розповідають про життя тогочасних учнів, про мандрівки, заняття в гуртках, традиційні свята, пластові зустрічі.
Своїми спогадами про відродження гімназії, зустрічі з колишніми гімназистами, викладачами та їх родинами ділилися Іван Вєтров, перший директор відродженої гімназії, Тетяна Кухарчук, директорка сучасного закладу, Леся Бойчак, завідувачка музею історії гімназії та Валентина Доброчинська, науковець, авторка дослідження про гімназію міжвоєнного періоду.
«Vivat, назавжди Almamater! » - пролунало в стінах музею. Це рядки з нашого улюбленого гімну, який виконали педагоги та учасники вокального гуртка під керівництвом Лідії Туровської.

Леся Бойчак, завідувачка Народного музею історії закладу

«Vivat, назавжди, Alma mater!»

«Vivat, назавжди, Alma mater!»

Категорія: Інформація