Рівненський ліцей

У сузір’ї геніїв пера

Опубліковано 9-03-2016, 12:41

1396
3 березня у Всесвітній день письменника у читальній залі міської бібліотеки відбулася зустріч десятикласників РУГ із письменниками Рівненщини – Василем Басарабою, Анною Лимич (Войнарович), Миколою Кащуком.
Анна Лимич - письменниця, журналістка, літературознавець, лауреат багатьох конкурсів. У творчих колах Рівненщини її ще називають «наша Ліна Костенко». Поетеса ознайомила присутніх із своєю біографією, прочитала рядки улюблених поезій. Музика слів, духмяність повітря, лагідність весняного сонця, рвучкі пориви вітру – ось ліричний світ Анни Лимич.
Василь Басараба, поет, журналіст, краєзнавець, член Національної спілки письменників України, презентував свій новий роман «Страшний суд», який став дипломантом Міжнародного літературного конкурсу романів, кіносценаріїв, п'єс «Коронація слова - 2013». Про що роман? «Страшний суд» - книга про те, як у важкі часи можна жити по совісті, про відлуння нашої великої й трагічної історії, про дружбу і любов, про дорогу до самого себе», - сказав автор.
Агроном за освітою, Микола Кащук сьогодні пише гумористичні та дитячі книги. Дивлячись на кількість чудових видань, переконуєшся, що література – справді нова грань його життя. Микола Кирилович прочитав свої гуморески й загадки, презентував нові книги, які, до речі, можна було придбати одразу ж після зустрічі.
Сподіваємось, що ця зустріч залишила в серцях гімназистів тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.
Якобчук Інна Василівна, учитель української мови й літератури,
та Котолюз Лариса Миколаївна, бібліотекар Рівненської української гімназії.



У сузір’ї геніїв пера

У сузір’ї геніїв пера

У сузір’ї геніїв пера

У сузір’ї геніїв пера

У сузір’ї геніїв пера

У сузір’ї геніїв пера

Категорія: Бібліотека