Рівненський ліцей

Благодійний книжковий ярмарок у Рівненській українській гімназії

Опубліковано 18-02-2021, 21:51

345
Благодійний книжковий ярмарок у Рівненській українській гімназії
З 9 по 11 лютого в гімназії тривав благодійний книжковий ярмарок «Книги творять дива». Цим заходом гімназисти відреагували на прохання рівненської письменниці Олени Медведєвої допомогти 13-річній Марійці Колеснік здійснити мрію: одужати та видати свою книжку «Друге диво».
У ці дні одні учні приносили та продавали цікаві сучасні книжки, інші купували ті, що вподобали, за приємною «демократичною» ціною, були й ті, хто приносив добровільні пожертви до скриньки. У підсумку для здійснення Марійчиної мрії гімназисти переказали всі зібрані кошти на картку родини. А вже в той самий день на фейсбуксторінці пані Олени прочитали для себе приємний лист від Марійки:
«Друзі, мені дуже-дуже приємно, що ви знаєте про мої книжки і мрії! Так приємно, що ви провели ярмарок і потурбувалися про те, щоб зібрати кошти для моєї нової книжки «Друге диво». Я відчула, що маю велику-велику родину, у якій мені досить затишно. Це так, ніби мене обійняли міцно-міцно. Щиро вам дякую!
Мені теж хочеться вам подарувати своє добро. І я знаю, як це зробити! Коли надрукується книжечка, я приїду до вас з нею у гості. Сподіваюся, мені дозволить здоров’я. І ми познайомимося. І влаштуємо бук-паті презентацію! Якщо ви не проти, звичайно…
Мої обійми вчителям, учням та їхнім батькам Рівненської української гімназії і всім-всім добрим людям, котрі дарували мені свою матеріальну підтримку минулого року і цьогоріч. Бажаю вам доброго здоров’я і здійснення усіх мрій!
Ваша Марійка Колеснік, 17 лютого 2021 року».

Ми раді, що змогли об’єднатися заради добра, щиро сподіваємося, що нова книжка юної письменниці побачить світ, а талант Марійки матиме багато шанувальників.

Наталія Корчага, педагог-організатор РУГ

Благодійний книжковий ярмарок у Рівненській українській гімназії

Благодійний книжковий ярмарок у Рівненській українській гімназії

Категорія: Інформація