Рівненський ліцей

День Європи в Рівненському ліцеї «Український»

Опубліковано 14-05-2023, 11:08

236
День Європи в Рівненському ліцеї «Український»
Попри те, що наша країна сьогодні знаходиться на шляху політичного приєднання до Євросоюзу, ми завжди почувалися європейцями. На жаль, історично склалося так, що десятиліттями в очах європейської спільноти наша країна була доповненням до «дружньої сім’ї братніх народів», яку уособлював радянський союз. Тому, перебуваючи в центрі Європи, сповідуючи європейські цінності, змушені сьогодні вириватися з кривавих «братніх» обіймів та бути щитом і захистом для Європи.
У цей нелегкий період кожен українець надзвичайно вдячний за допомогу, яку щодня ми відчуваємо від європейських сусідів. Це і прихисток наших біженців, і гуманітарна, і економічна, військова та юридична допомога. Ми не самі у важкій боротьбі. Щодня нам є кому сказати «дякую»: ЗСУ та країнам, які нам допомагають!
День Європи – чудова нагода зробити це яскраво! Під час відзначення Дня Європи в нашому закладі учням було проведено години спілкування, квести, вікторини, віртуальні подорожі Європою, ліцеїсти мали онлайн-бесіди зі своїми однокласниками, які перебувають у цей час за кордоном, щоб дізнатися про цікавинки та особливості європейських шкіл. Також активно відгукнулися наші учні на участь у міському конкурсі есе «Євроінтеграція України: виклики та перспективи», міському конкурсі малюнків «Якою я бачу європейську Україну», загальношкільному фотоконкурсі «Європа в РЛ «Український». Долучилися також наші учасники Євроклубу ліцею і до загальноміських конкурсів, присвячених Дню Європи.
З цього року 9 травня – це спільний з Європою день на відзначення миру та єдності на європейському континенті. Хай неодмінно запанує мир у нашому спільному домі!

Наталія Корчага, педагог-організатор РЛ «Український»

День Європи в Рівненському ліцеї «Український»

День Європи в Рівненському ліцеї «Український»

Категорія: Інформація