Рівненський ліцей

Герої не вмирають!

Опубліковано 18-02-2022, 20:55

320
Герої не вмирають!
А Сотню вже зустріли небеса.
Летіли легко, хоч Майдан ридав.
Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду – сотник, молодий, вродливий,
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий.
Їх назвали Небесною Сотнею: українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській у 2014 році. І 20 лютого Україна вшановує пам'ять героїв Небесної Сотні. Старші й зовсім юні, вони гинули за честь, волю, за право бути вільними на Батьківщині.
У ці дні пам’яті, коли ми згадуємо трагічні дні протистоянь на Майдані, учні Рівненської української гімназії долучилися до загальноукраїнської тихої акції «Ангел пам’яті», також відвідали тематичну виставку в обласному краєзнавчому музеї, у кожному класі були проведені виховні години «А Сотню вже зустріли небеса».
Подвиг героїв Небесної Сотні гімназисти вшанували хвилиною мовчання і в пам'ять про них запалили свічки. Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України, герої Небесної Сотні віддали найдорожче – життя. За приклад нам усім є їхня відвага, сила духу, стійкість. Наше сьогодення потребує від нас тих самих якостей. Небесну Сотню пам’ятатимуть завжди, про них обов’язково знатимуть прийдешні покоління, бо Герої не вмирають! Вони завше будуть у наших серцях.

Наталія Корчага, педагог-організатор

Герої не вмирають!

Герої не вмирають!

Категорія: Інформація