Рівненський ліцей

«Кіборги витримали, не витримав бетон»

Опубліковано 22-01-2022, 13:13

313
«Кіборги витримали, не витримав бетон»
Для української історії січень завжди особливий: спочатку повертає нас, сучасних скептиків, до найтрепетніших традицій святкування Різдва, потім об’єднує в День Соборності, а ще нагадує всім про наш нескорений дух прикладами героїчного минулого, коли згадуємо про подвиг героїв Крут, та сьогодення, коли вшановуємо героїв сучасної російсько-української війни.
20 січня в гімназії відбувся урок історичної пам’яті для учнів 11-х класів, під час якого ми згадували героїв-захисників Донецького аеропорту.
Бої за Донецький аеропорт – одні з найзапекліших у війні на сході України. Увесь цей час українські військові, добровольці, медики й волонтери протистояли навалі російсько-окупаційних військ і проросійських бойовиків, затято відстоюючи рідну землю. Під час уроку учні вивчали спогади кіборгів, переглядали документальне відео, читали поезії, а також вшанували пам'ять загиблих героїв хвилиною мовчання.
На прикладі оборони Донецького аеропорту старшокласники зрозуміли, що сила духу українців сильніша за російську зброю. Українські захисники можуть дати відсіч будь-якому ворогу, навіть якщо він має суттєві переваги.

Наталія Корчага, педагог-організатор РУГ

«Кіборги витримали, не витримав бетон»

«Кіборги витримали, не витримав бетон»

Категорія: Інформація