Рівненський ліцей

Всеукраїнський тиждень права в Рівненській українській гімназії

Опубліковано 14-12-2021, 22:44

327
Всеукраїнський тиждень права в Рівненській українській гімназії
Починаючи з 2008 року, в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Захід проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, адже саме цього дня в 1948 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.
Цьогоріч Тиждень права в Рівненській українській гімназії мав на меті підвищити рівень правової культури гімназистів, а також поінформованість підлітків щодо їхніх прав та обов'язків, можливостей їх реалізації та захисту.
Під час проведення тижня гімназисти розмірковували про те, що означає бути громадянином своєї держави та презентували думки на загал. Із випуску «Правового всеобуча» мали змогу дізнатися про свої права при відвідуванні супермаркетів та торгових центрів.
На занятті «Правовий казколенд» п’ятикласники, поринувши у світ казок, пригадали свої права та обов’язки, а потім відтворили їх у малюнках. Усі гімназисти мали змогу побачити виставку робіт гімназистів 5-х класів.
У ході інтерактивного заняття з елементами гри «Як уберегтися від крадіжок та грабежів?» учні 7-х класів аналізували ситуації й презентували свій варіант дій у випадку небезпеки. Поради учням надавали психологи. Це були десятикласники, які мали випереджувальні завдання. На завершення заняття учні спільно уклали пам’ятку «Шість способів уберегти себе від крадіжок» та отримали завдання – ознайомити з пам’яткою батьків та інших членів родини.
Підлітки (гімназисти 8-9-х класів) разом з практичним психологом гімназії п.Світланою Баранюк переглянули та обговорили відеолекцію «Вплив психоактивних речовин на розумову діяльність підлітка».
Зацікавив старшокласників конкурс відеопромов «Демократичне суспільство та його цінності». Учні могли обрати одну з підтем:
«Мої поради особам, які будуть брати участь у виборах»;
Чому я хочу жити в демократичній державі?»;
«Чому сучасне суспільство має бути толерантним?»;
«Чому потрібно голосувати на виборах?»;
«Чому потрібно бути небайдужим до суспільних проблем?».
Кращими журі визнало роботи десятикласників: Білецького Владислава, Гука Данила, Романюк Юлії, Музики Олександри, Шулікової Юлії.
У бібліотеці працювала виставка літератури «Знай свої права, пам’ятай про обов’язки».
Важливо знати свої права й уміти їх відстоювати! Усі ми різні, але рівні у своїх правах.
Подяка вчителю правознавства Сацик Людмилі Віталіївні та всім педагогам, які долучилися до проведення тижня права в закладі.

Леся Бойчак, заступник директора з виховної роботи

Всеукраїнський тиждень права в Рівненській українській гімназії

Всеукраїнський тиждень права в Рівненській українській гімназії



Категорія: Інформація