Рівненський ліцей

Кампанія «16 днів проти насильства» у Рівненській українській гімназії

Опубліковано 14-12-2021, 22:20

323
Кампанія «16 днів проти насильства» у Рівненській українській гімназії
25 листопада 2021 року в Рівненській українській гімназії стартувала щорічна кампанія «16 днів проти насилля», яка цьогоріч пройшла під гаслом «Збережемо гімназійне середовище безпечним». Гімназисти, педагоги, батьки отримали інформацію з інформаційного дайжесту про алгоритм дій у ситуації насильства, пам'ятки-поради, номери телефонів довіри.
П’ятикласники та десятикласники новостворених класних колективів разом з практичним психологом гімназії Баранюк Світланою Леонідівною та класними керівниками зустрілися в Колі цінностей. Коли ти «отримуєш» нових однокласників, то дуже-дуже хочеш презентувати свої життєві цінності, для тебе важливо бути почутим і дізнатися думки та емоції однолітків. Гімназисти зрозуміли: варто поважати один одного, адже цінними для всіх є взаємопідтримка, доброта, щирість, оптимізм, щедрість, працьовитість і любов.
Повторили види насильства та напрацювали пам’ятку «Безпечна поведінка» шестикласники та семикласники під час усних журналів «Стоп насильству», проведених соціальним педагогом Бондар Ольгою Миколаївною.
Семикласники міркували про життєві негаразди, ситуації, які викликають у них негативні переживання, стрес. І «виростили» кожен своє дерево сили - візуалізували ресурси, можливості, які допомагають відновитися, набратися життєвого досвіду, конструктивно вирішувати суперечки, залишатися гармонійними.
Над причинами насильства в сім’ї та способами запобігти цьому явищу міркували одинадцятикласники під час зустрічі-тренінгу з представницею Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Білковською Тетяною Миколаївною.
Про проблеми, причини насильства та загрози, які несе це явище, дискутували учасники дебатів – гімназисти 9-х та 10-х класів. Мистецтва ведення дискусії гімназистів учила педагог-організатор Корчага Наталія Володимирівна.
Дякуємо психологічній службі закладу – п. Світлані Баранюк та п. Ользі Бондар, педагогу-організатору п. Наталії Корчазі та всім класним керівникам закладу, які долучилися до кампанії «16 днів проти насильства».

Леся Бойчак, заступник директора з виховної роботи

Кампанія «16 днів проти насильства» у Рівненській українській гімназії

Кампанія «16 днів проти насильства» у Рівненській українській гімназії

Категорія: Інформація