Рівненський ліцей

Пізнавальна зустріч

Опубліковано 22-04-2021, 21:14

582
Пізнавальна зустріч
Безпека кожного з нас залежить від нас самих, наших знань, умінь та обережності. Тому дуже важливо систематично проводити профілактичну роботу з ознайомлення із правилами безпеки життєдіяльності та діями на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.
Так, з метою запобігання травмуванню та загибелі під час виявлення вибухонебезпечних предметів 21.04.21 до Дня цивільної оборони в 6-А та 6-Б класах разом з вихователем Оленою Феодосіївною було проведено інформаційно-профілактичний урок за участю працівників групи піротехнічних робіт ДСНС Степанова Тараса Миколайовича та Гомонця Юрія Михайловича з теми «Правила поведінки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів».
Фахівці ДСНС Рівненщини розповіли учням про вибухонебезпечні предмети, боєприпаси, піротехнічні засоби, саморобні вибухові пристрої, чим вони різняться та яку небезпеку несуть, а також попередили дітей про небезпечні експерименти. Розповідь доповнювалася наглядною демонстрацією, адже для дітей були підготовлені навчальні зразки вибухонебезпечних предметів, які вони мали можливість роздивитися ближче та потримати в руках. Тарас Миколайович у своїх бесідах наголошував на необхідності в такий важкий для держави час виявляти обережність, бути уважними й готовими до нестандартних ситуацій.
Наприкінці зустрічі діти зробили висновки й запам’ятали головні правила: знайшов невідомий предмет, за зовнішніми ознаками схожий на вибухонебезпечний, – повідом дорослих або Службу порятунку за телефоном «101,102 чи 112», помітив невідомі предмети – у жодному разі їх не чіпай, не перенось, не розбирай, не кидай у них різні предмети.
Дякуємо піротехнікам, що зуміли донести дітям надзвичайно корисну та важливу інформацію, яка допоможе запобігти трагічним випадкам.

Невірковець В.А., учитель основ здоров’я

Пізнавальна зустріч

Пізнавальна зустріч

Категорія: Інформація