Рівненський ліцей

Мовний квест

Опубліковано 12-11-2020, 19:20

459
Мовний квест
Щороку 9 листопада наша держава відзначає гарне свято – День української писемності, адже мова народу – це серце нації, це невичерпна духовна скарбниця, з якої кожен може почерпнути і мудрість тисячоліть, і спів солов’я, і перлини думки.
Не стоїть осторонь цієї події і РУГ. Цьогоріч гімназисти долучилися і до Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, і малювали рідну мову, і створювали про неї постери, і виконували проєкт, шукаючи помилки в рекламних оголошеннях, і переглядали документальний кінофільм «Соловей співає» (режисер Сергій Кримський). І серед інших заходів було також проведено квест для учнів 5-А й 5-Б класів, де діти вправлялися в знанні української мови.
Гімназисти змагалися на різних станціях: «Навпаки» (добирали антоніми, шукали приховані слова), «Мовограф» (розгадували ребуси), «Мовобуд» (відгадували слова за морфемами), «Крилато-ігровій» (складали лото із фразеологізмів), «Гостре око» (шукали на малюнку предмети, у назві яких були ненаголошені е,и), «Мовожарт» (відповідали на веселі питання про мову).
Переможців визначити було дуже складно, адже різниця в балах часто сягала одиниці. Але загалом квест минув весело, пізнавально та з надією в майбутньому на повторення такої гарної події.
Учителі української мови та літератури Парфенюк О.М., Якобчук І.В., Гаврилюк О.В. висловлюють подяку учням 8-х класів, які допомогли з організацією роботи на станціях, а також вихователям Медвєдєвій Л.О., Литовченко Н.М. та Бурець О.А., які щиро перейнялися проведенням квесту.

Парфенюк О.М., учитель української мови та літератури

Мовний квест

Мовний квест

Категорія: Інформація