Рівненський ліцей

Один погляд більше тисячі слів

Опубліковано 8-11-2020, 18:30

408
Один погляд більше тисячі слів
Привіт усім! Сьогодні хочу розповісти про цікаву та пізнавальну подорож в притулок тварин, який знаходиться в м. Здолбунів.
Чесно кажучи, мені дуже важко писати, адже емоції який день не полишають мене. Ніколи навіть уявити не могла, що страх, жаль, біль, безпорадність та доброта можуть вирувати в одну й ту саму мить. Читаючи чи дивлячись статті та сюжети про безпритульних тварин, думала, як їм допомогти , але швидко про це забувала.
І от одного дня, переступивши поріг притулку, я спочатку відчула страх. Ні, не подумайте, що я злякалася такої великої кількості собак і котів. Це був страх нашої людської байдужості, адже там не тільки тварини, які народилися на вулиці, а ще й зраджені та викинуті їхніми господарями собаки. Їхні очі найсумніші, адже вони не зрозуміють, у чому їхня провина, що з ними так жорстоко могли повестися.
Перше наше знайомство відбулося через клітки, де всім ми погладили мокрі носики. Радості, що в нас, що у тварин не було меж. А що відбувається, коли на повідку виходиш з ними по черзі на прогулянку, напевно, це не передати словами. Чотирилапі друзі заряджають такою енергією та позитивом під час прогулянки, що хочеться тепер повертатися сюди знову і знову.
Багато хто з вас хоче, але вагається чи немає змоги взяти собі вірного друга. Повірте, вам сюди. Волонтери будуть дуже раді й вдячні вашій допомозі, адже чим більше нас, тим більше шансу отримати любов і турботу кожній собачці. Хочеться сказати окреме величезне дякую волонтерам, які опікуються цими тваринами, це неоціненна робота. Завдяки їм беззахисні чотирилапі почуваються в безпеці. Кожен з нас може прийти і допомогти також. Роботи вистачить усім.
Упевнившись в готовності взяти з притулку собачку або котика, повинні пам’ятати найголовніше: ми ніколи не маємо права ще раз зрадити цю тваринку. Вони не вміють розмовляти, щоб сказати про свою біль та образу, але вони можуть тихенько плакати. Наближаються холодні дні і ночі, там дуже бракує теплих речей, харчів або просто нашої допомоги.
Величезне дякую нашому класному керівнику Олені Андріївні за таку чудову поїздку. Кожен з нас виніс життєвий урок на майбутнє – не бути байдужим до чужої біди та проблеми.
Богатко Софія, учениця 8-Б класу

Один погляд більше тисячі слів

Один погляд більше тисячі слів

Категорія: Інформація