Рівненський ліцей

Мандрівка крізь віки

Опубліковано 7-02-2020, 21:47

441
Мандрівка крізь віки
Нещодавно учні 5-х класів разом із вихователем Панасюк О.Ф. та бібліотекарем Котолюз Л.М. відвідали пішохідну екскурсію «Вулицями рідного міста», яку проводили представники обласної бібліотеки. Ми познайомилися з історією найстаріших вулиць Замкової та Шкільної.
Учні дізналися багато цікавого про замки та їх власників, побували на місці розкопок замку-палацу князів Любомирських, оглянули будинок, у якому в 1912 р. була відкрита перша приватна електростанція князя Станіслава Любомирського, відчули гордість за наше місто біля чудового пам’ятника Марії Несвицькій.
Мандруючи наступною вулицею, ми дізналися, що Шкільна була головним осередком єврейського релігійного життя міста, адже на ній знаходилася більшість синагог та молитовних будинків Рівного. При синагогах діяли школи, тому вулиця й отримала назву Шкільна. На цій вулиці розміщувався міський суд, функціонувала єврейська лазня та знаходилися офіси більшості єврейських громадських організацій та партій. За всю свою довгу історію вулиця лише один раз змінювала назву: у часи німецької окупації вона називалася іменем видатного українського письменника та громадського діяча Бориса Грінченка.
Гімназисти мали можливість глибше пізнати історію міста та його сьогодення. Екскурсія всім дуже сподобалася.

Панасюк О.Ф., вихователь 5-х класів

Мандрівка крізь віки

Мандрівка крізь віки

Категорія: Інформація