Рівненський ліцей

Музейні гостини

Опубліковано 24-01-2020, 20:43

622
Музейні гостини
Одного теплого й сонячного осіннього дня ми всім своїм дружнім гімназійним 5-Б відправились у краєзнавчий музей. Надіюся, ви не вірите тому, хто каже, що в музеї, особливо краєзнавчому, нудно? Бо ми мали чудову нагоду переконатися, що це не так!
Похід у музей може бути дуже цікавим і пізнавальним! Ось, наприклад, ми дізналися про те, як писали печерні люди, як робилися перші листки з папірусу, чим писали і як придумували перші знаки для письма. Дізнались ми і про те, що в Київській Русі писали на дерев’яних зошитах – вони нагадували невеличкі шкатулочки з воском усередині. Писали по тому воску писаком, один бік якого був гострий й нагадував невеличкий спис – от ним якраз і писали. Інший бік був схожий на лопатку – ним стирали написане, аби потім знову можна було писати щось нове!
Екскурсія в музей відкрила нам багато таємниць минулого й допомогла пізнати шлях букв, письма й паперу до нас. Я дуже радий, що музей є сусідом нашої гімназії, і ми ще не раз зможемо потрапити туди в гості. Народна приказка каже: «З добрими сусідами й поганих родичів не треба».

Денис Кирильчук, координатор прес-центру 5-Б кл.

Музейні гостини

Музейні гостини

Категорія: Інформація