Рівненський ліцей

Тиждень національно-патріотичного виховання в РУГ

Опубліковано 22-01-2020, 20:52

875
Тиждень національно-патріотичного виховання в РУГ
В умовах сьогодення, коли Україна ціною життя героїв, зусиллями українських військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу й територіальну цілісність, особливого значення набуває потреба виховувати в молодого покоління любов і шану до своєї країни, рідного міста, повагу до історії. Ця праця здійснюється педагогами щодня: через власний приклад, через відповідальність, повагу до громадянського суспільства, прав і свобод, цінностей демократії, через виховання активної позиції учнів. Особливим чином акумулюються зусилля педагогічного колективу під час тематичних тижнів.
Яскраво та завзято відбувся тиждень національно-патріотичного виховання в нашій гімназії (з 9 по 16 жовтня). Так, десятикласники разом з педагогами відвідали місце визначного бою УПА з військами НКВС – урочище Гурби. Перебуваючи на землі, политій кров’ю безвинних цивільних та безстрашних воїнів УПА, кожен мав можливість вшанувати пам'ять полеглих, закарбувати в пам’яті та серцях події жахливого минулого. В обласній бібліотеці для учнів 5-х класів була проведена зустріч із представниками безоплатної правової допомоги на тему «Права маємо – країну захищаємо». Учні 8-А класу (вихователь Лупіна Н.М., учитель Сацик Л.В.) взяли участь в історичному квесті «Де козак, там і слава». Для одинадцятикласників було проведено усний журнал «Моя країна – Україна», під час якого учні презентували здобутки нашої держави у сферах науки, мистецтва, спорту, різних галузях промисловості.
11 жовтня загін у складі гімназисток 10 та 11 класів (Галди Анастасії, Драки Тетяни, Зозулинської Анастасії, Ільчук Дарини, Наумової Ольги, Стафійчук Катерини, Цапун Наталії та Вахнюк Марини, Грекової Поліни, Кондратюк Христини, Кректун Вікторії, Лебедич Анастасії, Турченюк Анни, Шостак Олександри, Юрчук Анни) гідно представляв наш заклад на міському огляді-конкурсі строю та пісні «Червона калина».
І хоча всі заходи були присвячені Дню захисника України, почуття любові до рідної землі, країни не вимірюються тижнями або календарними святами – вони в серці кожного з нас щодня.

Наталія Корчага, педагог-організатор РУГ

Тиждень національно-патріотичного виховання в РУГ

Тиждень національно-патріотичного виховання в РУГ

Категорія: Інформація