Рівненський ліцей

Ми любимо Україну!

Опубліковано 10-03-2019, 21:29

1018
Ми любимо Україну!
Чи відомо вам, що свої прозові твори Тарас Шевченко підписував псевдонімом Кобзар Дармограй. А чи знаєте ви, що таке тарапата й коновка? А яка будівля найстаріша в Рівному? Про це (і не тільки) мали можливість дізнатися одинадцятикласники під час шоу «Я люблю Україну».
Гра відбувалася в 5 етапів, у кожному з яких були оригінальні та нелегкі завдання. Змагалися між собою 2 команди, які складалися з учнів 11-А та 11-Б класів, у кожній з них було по 8 учасників. Обидві команди виявили ерудицію, згуртованість, наполегливість.
Під час першого етапу («Поетичний калейдоскоп») одинадцятикласники відгадували «приховані» в хмаринках слів твори Тараса Шевченка, другий етап («Язик заплітається») допоміг виявити мовну інтуїцію старшокласників. Упізнати за світлинами вулиці рідного міста – таким було завдання третього етапу. А от під час четвертого конкурсу наші одинадцятикласники стали троїстими музиками – грали на дзвіночках мелодії українських пісень. Конкурс капітанів став справжнім двобоєм «монстрів інтелекту» – Бориса Фокіна й Володимира Чайки. І на завершення – запитання-асоціації про працівників гімназії.
Компетентне журі в складі Лесі Анатоліївни Бойчак, Світлани Леонідівни Баранюк, Оксани Миколаївни Парфенюк визначило переможців – команду 11-А класу. Вітаємо!
Також між конкурсами дівчатка з ансамблю й учні 6-х класів дарували чудові українські пісні – такий собі маленький сюрприз для присутніх (дякуємо Лідії Іванівні Туровській).
І гравці, і глядачі отримали масу позитивних емоцій від такого колоритного свята. І від імені усіх одинадцятикласників хочемо подякувати за його організацію всім тим, хто долучився (зокрема, Оксані Володимирівні Гаврилюк й Олені Феодосіївні Панасюк). Гарний настрій, радість спілкування, корисний відпочинок – це те, чого нам трохи не вистачає.

Марія Дерманська, учениця 11-Б класу,
Оксана Гаврилюк, учитель української мови й літератури

Ми любимо Україну!

Ми любимо Україну!

Категорія: Інформація