Рівненський ліцей

Шестикласникам про звичаї, традиції та обряди

Опубліковано 3-02-2019, 20:27

767
Шестикласникам про звичаї, традиції та обряди
Кожен народ має свої звичаї, традиції, свята, що виробилися протягом багатьох століть й освячені часом. Це ті неписані закони, якими керуються в найменших щоденних і найбільш усенаціональних справах, у повсякденні та у святкові дні. Це ті найміцніші елементи, що об’єднують окремих людей в один народ, в одну націю!
14 січня 2019 року в гімназії відбувся виховний захід, присвячений завершенню різдвяного циклу свят. До учнів шостих класів та їхнього вихователя Бурець Олени Андріївни завітала гостя – Раїса Володимирівна Цапун. Пані Раїса – рівненська збирачка та виконавиця народних пісень, фольклорист та етнограф, доцент кафедри музичного фольклору РДГУ. Цапун Р.В. є незмінним керівником та учасником створеного нею фольклорного гурту «Джерело», лауреатом та учасником численних міжнародних та всеукраїнських фольклорних фестивалів в Україні та за кордоном.
Для гімназистів пані Раїса розповіла, що першим і найбільшим святом вважається Різдво. Народження Божого Сина оспівав наш народ у колядках та щедрівках, які є невід’ємними й чи не найголовнішими елементами Різдвяних свят.
А ви знали, що на Різдво колядували під вікном, тому колядку співали голосно, щоб усі знали, що Ісус Христос народився? Нам розповідали про щедрий вечір, коли ходив гурт колядників, а одна людина перевдягалася в козу й учасники розігрували сценку.
Ми отримали багато задоволення від уроку, тому що опинилися в атмосфері домашнього затишку, відчули теплоту та щирість народних пісень, поезій.

Редзюк Вікторія, учениця 6 класу,
Редзюк Олег Петрович, батько шестикласниці

Категорія: Інформація