Рівненський ліцей

Прийшов Наум – берись за ум!

Опубліковано 17-12-2018, 19:38

789
Прийшов Наум – берись за ум!
Старозавітного пророка Наума вшановують 14 грудня. Він жив у VІІ ст. до Різдва Христового в Галілеї, мав дар передбачати майбутнє. В Україні Наума вважали покровителем науки й розуму.
З глибини віків дійшла до нас приказка «Наум наведе на ум». Та її зміст для багатьох був незрозумілим: хто такий отой Наум? Як це він збирається «навести на ум» учнівське товариство, коли цією справою займається стільки вчителів гімназії? От і зібралися 14 грудня шестикласники РУГ помірятися знаннями під час брейн-рингу, присвяченому Наумові. Учні, готуючись до цієї події, об’єдналися в 4 команди.
У брейн-ринзі головне – це швидкість мислення. Ігрова модель навчає швидко приймати рішення в екстремальних ситуаціях; коли часу на обговорення мало, – правильно оцінювати свої сили й ступінь ризику. Під час гри шестикласники відповідали на різні питання з мови, літератури, географії, історії, мистецтва.
Найкращу командну гру показали гімназисти 6-Б та отримали грамоту за перемогу й статуетку сови, яка є перехідною нагородою від шестикласників 2017 року. Також усі учасники гри отримали солодкі смаколики.

Бурець Олена Андріївна,
вихователь шостих класів

Прийшов Наум – берись за ум!

Прийшов Наум – берись за ум!

Категорія: Інформація