Рівненський ліцей

Від Шевченка до Shevchenka

Опубліковано 22-03-2018, 06:38

1036
Найчастіше про Тараса Шевченка говорять у контексті української культури, проте постать такого масштабу належить усьому людству.
Під час проведення Шевченківських днів у гімназії восьмикласники стали учасниками літературних читань «Звучать Шевченкові слова».
Те, як присутні сприймали вірші Кобзаря, продекламовані англійською (Левчук А, Дехтяр О.), французькою (Кардаш А.), болгарською (Литовченко Н.М.), польською (Довгополий В.), підтверджує думку про те, що в кожного свій шлях до Шевченка.
Присутні були вражені манерою виконання Марком Мазуркевичем поезії «Хіба самому написать», яку він представляв на міському конкурсі «Живи, Кобзарю, в пам’яті людській» (ІІІ місце).
Вірші сучасних авторів про Тараса Шевченка прозвучали у виконанні Кисільова Ярослава, Лютка Михайла, Малишевої Анни, Шрамко Ольги, Потапчук Марії, Фурманця Анатолія, Букевича Іллі.
Музичні номери у виконанні Смаль Анастасії, Кашперук Анни, Козачок Віталіни додали ліричних ноток у читання.
Багато цікавого довідалися учні зі слів ведучих Присяжнюк Марії, Кушніра Мар’яна та Полюховича Олега, зокрема всіх вразив факт, що «Заповіт» перекладено 147-ма мовами світу.
Постать Тараса Шевченка – це постать письменника, художника, дослідника, мислителя; його поетичні твори (мовою оригіналу та перекладені) щоразу по-новому будуть відкривати для себе ще багато-багато поколінь.

Бувальцева Світлана, вихователь 8-их класів

Від Шевченка до Shevchenka

Від Шевченка до Shevchenka

Категорія: Інформація