Рівненський ліцей

Вони боролись, щоб ми перемогли

Опубліковано 31-01-2018, 20:07

1050
29 січня 2018 року. Міський будинок культури в парку ім. Т.Г. Шевченка. Учнівська молодь міста у вишиванках та з прапорами. Усі зібралися, щоб згадати Героїв Крут, які 100 років тому відважно стали на захист молодої Української держави. «Вони боролися й гинули тоді, щоб ми перемогли сьогодні», - зазвучали слова ведучих, одинадцятикласників Гелетея Віктора та Середюк Ольги.
Звернення п.Галини Кульчинської, заступника міського голови в гуманітарній сфері, історія бою під Крутами, переказана учнями Рівненської української гімназії, перенесли присутніх в атмосферу далеких 20-х років XX століття на маленьку станцію Крути, де події 100-річної давнини стали для нас символом патріотизму та нескореності української молоді. Хлопці 10-х та 11-х класів: Лебедич Олексій, Герасимюк Георгій, Корчага Максим, Горбач Микола, Довгополий Влад, Польща Єгор, Сайкевич Володимир, Алєксєєв Данило, Співак Олександр та Чайка Володимир представили інсценізацію про те, як київські студенти та гімназисти організували Курінь січових стрільців, щоб дати гідну відсіч ворогам.
Поезії, які прочитали Софія Гоч, Юліана Зух, Марія Булавська, та щемлива пісня «Серце плакало» у виконанні ансамблю десятикласниць емоційно доповнили інформацію про події біля станції Крути 1918 року.
Подвиг Героїв Крут навчає, що свобода й доля України залежать від готовності кожного громадянина захищати інтереси своєї держави.

Бойчак Леся, заступник директора з виховної роботи

Вони боролись, щоб ми перемогли

Вони боролись, щоб ми перемогли

Категорія: Інформація