Рівненський ліцей

Андріївські вечорниці з особливими дітьми

Опубліковано 14-12-2017, 21:36

1146
З-поміж низки яскравих зимових свят особливою загадковістю відзначається свято Андрія. За українським звичаєм, у ніч з 12 на 13 грудня хлопці та дівчата збиралася в одній хаті на вечорниці й влаштовували там усілякі забави.
Для того, щоб зберегти народні традиції, гімназисти 6-Б класу разом із вихователем Лупіною Наталією Мирославівною стали учасниками Андріївських вечорниць, які були проведені 12 грудня за сприяння «Асоціації батьків дітей із синдромом Дауна».
На вечорницях шестикласники та дітки з особливими потребами грали в цікаві народні ігри та рухливі забави: кусали калиту, плели коси зі стрічок, стрибали на козацьких кониках, переправляли дівчат через річку тощо.
Але, звичайно, найголовнішим традиційним обрядом вечорниць стало дружне ліплення вареників із різноманітними, подекуди навіть незвичайними начинками. Упродовж свята всі діти по-доброму жартували та допомагали один одному.
Батьки шестикласників заздалегідь потурбувалися про чудові солодкі подарунки для всіх учасників святкування – пряники-рукавички. А ще маленькі господині отримали чарівні прикраси у волоссячко, щоб бути гарними весь наступний рік.
Учні 6-Б класу поверталися додому, обговорюючи гарну атмосферу та плануючи наступні зустрічі із особливими дітьми.

Криницька Софія, координатор центру «Милосердя» 6-Б кл.,
Лупіна Н.М., вихователь 6-Б кл.

Андріївські вечорниці з особливими дітьми

Андріївські вечорниці з особливими дітьми

Категорія: Інформація