Рівненський ліцей

Одинадцятикласники й «Співрозмовник»

Опубліковано 29-10-2017, 16:00

861
25 жовтня в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці учні 11-х класів відвідали чергове засідання літературного клубу «Співрозмовник», присвячене творчості видатного українського письменника-емігранта, який пережив примусову репатріацію, насильство, тортури, приниження як колишній в'язень, остарбайтер, полонений, позбавлений власного імені – «Митець і особистість: Іван Багряний».
Родзинкою цієї зустрічі, на думку школярів, став виступ Лілії Овдійчук, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри української мови та методик викладання, заступника декана історико-філологічного факультету Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка С.Дем’янчука, яка розповіла про історію створення романів Івана Багряного «Тигролови», «Сад Гетсиманський», лист-памфлет «Чому я не хочу вертатись до СССР?», у якому викладено політичну декларацію національної гідності й прав людини, та окремі цікаві факти з життя письменника. Також пізнавальною виявилася відеорозповідь Олександра Шугая «Іван Багряний: Нове й маловідоме».
Гімназисти вдячні Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці за можливість почути розповіді Л.Овдійчук та О.Шугая.

Глоба Дарія, голова прес-центру 11-А кл.


Одинадцятикласники й «Співрозмовник»

Одинадцятикласники й «Співрозмовник»

Одинадцятикласники й «Співрозмовник»

Категорія: Інформація