Рівненський ліцей

Зустріч з Олександром Авраменком

Опубліковано 17-10-2016, 13:36

1634
13 жовтня 2016 року в Рівненській українській гімназії відбувалася зустріч одинадцятикласників з Олександром Авраменком – доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка, завідувачем кафедри гуманітарних дисциплін Технічного ліцею НТУУ "КПІ", автором серії навчальних посібників для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури й державної підсумкової атестації. Звичайно, для майбутніх вступників лекція Олександра Миколайовича була надзвичайно важливою, тому гімназисти з нетерпінням чекали приїзду зірки українського телебачення (щоранку Олександр Авраменко проводить експрес-уроки з української мови в програмі «Сніданок з 1+1»).
Ще до початку зустрічі Олександр Миколайович дав інтерв’ю юним журналістам – Омельчук Анастасії та Трофімчуку Антону, які підготували цікаві й актуальні, на думку пана Олександра, запитання. Так Олександр Авраменко вважає, що сучасна програма з української літератури не є довершеною та потребує змін, полегшення, а також - осучаснення. Педагог поділився секретом, що має відомих на всю країну учнів, наприклад, Володимира Зеленського. Олександр Миколайович відзначив, що, попри значну русифікацію, більшість представників української еліти, шоу-бізнесу все ж таки намагається покращити знання з української мови.
Під час уроку, щоб трішки розважити учнів, Авраменко запропонував у коротких роликах віднайти помилки в мовленні знаменитостей. Також Олександр Миколайович, використавши мультимедійну презентацію, допоміг одинадцятикласникам пройти експрес-тест зі знання української мови: перекласти з російської, відредагувати суржикові конструкції, віднайти типові помилки в наголошенні слів. Виконуючи вправи, гімназисти показали високий рівень знань, а пан Авраменко навіть виявив «героїню дня», яка єдина з-поміж усіх учнів знала переклад словосполучення «лестничная площадка» - «сходовИй майданчик».
Безумовно, усім присутнім сподобалась атмосфера та загальний настрій, що панував у класі. Сам пан Олександр відмітив: « У світлому класі - такі світлі люди! Складається враження, що я побував в елітній київській школі».
Особливо запам’яталася порада Олександра Миколайовича майбутнім абітурієнтам: «Зараз вирішується ваша доля, чи вступите ви до омріяного ВНЗ. За цей рік ви можете звернути гори!»
Сподіваємося, одинадцятилаксникам ця лекція стане справжнім уроком життя, а не лише уроком мови й літератури!
Гоч Поліна, одинадцятикласниця

Зустріч з Олександром Авраменком

Зустріч з Олександром Авраменком

Зустріч з Олександром Авраменком

Зустріч з Олександром Авраменком

Зустріч з Олександром Авраменком

Категорія: Інформація