Рівненський ліцей

Толерантність… Це актуально!

Опубліковано 20-11-2015, 23:05

1525
Традиційно 16 листопада в Міжнародний день толерантності розпочинається декада психології в РУГ. Психолог гімназії Світлана Леонідівна Баранюк разом з старшокласниками - представниками гімназійної служби порозуміння пропонує школярам своєрідну подорож у цікавий світ науки психології. Кожен день декади тематичний: для десятикласників це День профорієнтації, випускники міркуватимуть у «День погляду в майбутнє», батьки зустрінуться на Дні усвідомленого родинного виховання, для восьмикласників готується просвітницька акція «За життя без шкідливих звичок!», а шестикласники досліджуватимуть власну пам'ять на психодіагностичному практикумі.
Наймолодші гімназисти, п’ятикласники, разом з підлітками-медіаторами перегорнули сторінки усного журналу «Толерантність – це актуально!». Владислав Довгополий, Роман Лукащук та Ілля Нестерук доводили школярам багатозначність та важливість розвитку, прояву такої риси характеру, як толерантність – прагнення до взаєморозуміння, уміння прийняти думку опонента, терпимість до ідей і переконань тих, хто тебе оточує, уміння приятелювати.
Проведене опитування показало, що найтолерантнішими однокласники вважають: Вікторію Миронюк (5-А), Ігоря Кравця (5-А), Ярослава Степчина (5-А), Іллю Нечаєва (5-Б), Владу Кутузу (5-Б), Настю Войтко (5-Б), Сашу Шибрук (5-Б), Владислава Медвідя (5-Б).
Серед педагогів переможцями номінації «Найтолерантніший учитель» п’ятикласники назвали Якобчук Інну Василівну, учителя рідної мови, та Кисільова Артема Семеновича, учителя природознавства й технологій.
Вітаємо переможців. Закликаємо всіх виявляти дружелюбність, оптимізм, миролюбність, бажання співпрацювати.
Роман Лукащук, медіатор
гімназійної служби порозуміння

Категорія: Самоврядування