Рівненський ліцей

"В моїй душі квітує слово..."

Опубліковано 8-05-2014, 17:11

1678

Зазвичай ми шукаємо чогось незвичайного десь далеко, не помічаючи дива поряд. Та раптом в один прекрасний день приходить прозріння: дивосвіт тут, поруч з тобою.


Так, 6 травня в Рівненській українській гімназії цим дивосвітом для учнів, учителів, батьків стала презентація поетичної збірки «В моїй душі квітує слово», яку підготувала вчитель української мови та літератури Парфенюк О.М.


Автор віршів – Дарія Коломис, учениця 7 класу РУГ, твори якої викликають у душі добрі почуття, змушують хвилюватися, мріяти й радіти. Читаючи твори Дарії, справді віриш в існування неймовірних світів, красуні Зими на санях, що їде Чернівцями, у вечірнє темне небо, де усміхаються зорі, відчуваєш реальність життя і, в той же час, його казковість, адже «каштани червоні, багряні, злотисті і в інії білім, як ті королі» в поезіях юної авторки можуть преспокійно потоваришувати з «березами, які позіхають ще спросоння», а Осінь, що засвічує сонце, залюбки милується журавлями, які з валізками відлітають у теплі краї.


Розділити з Дашею радість від виходу першої збірки завітали Коломис Галина Григорівна, методист міського управління освіти, Неоніла Диб’як, член Національної спілки письменників України, лауреат обласної літературної премії ім. Валер’яна Поліщука. Гості були вражені віршами юної поетеси, їхнім глибоким ліризмом.


Учасники свята побажали Даші нових творчих злетів і висловили сподівання на те, що збірка «В моїй душі квітує слово» стане лише початком у творчому зростанні талановитої авторки.


"В моїй душі квітує слово..."

"В моїй душі квітує слово..."

"В моїй душі квітує слово..."

"В моїй душі квітує слово..."

Категорія: Позакласна робота, Мистецтво