Рівненський ліцей

«Шевченкове свічадо крізь віки…»

Опубліковано 23-03-2024, 20:27

113
«Шевченкове свічадо крізь віки…»
Уже вкотре український народ навесні звертається до постаті Тараса Шевченка, яка у своїй величі була, є і залишиться невичерпною для людського подиву й осягнення. Є люди, що минають і непомітно зникають без сліду. Нічого не лишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є ті, що завжди з нами, бо вони величні і незбагненні. Таким був Тарас Шевченко.
Саме таким відчули та побачили поета дев’ятикласники, для яких було проведено літературно-музичну вітальню «Шевченкове свічадо крізь віки». Ліцеїсти переконалися, що Кобзареві вірші-заповіти як були актуальні, такими залишаються й нині. Хай вони звучать по-сучасному, але так само примушують замислитися, пізнати глибину величі Тараса-пророка, який ще близько 200 років тому сказав те, що, як у дзеркалі, відображається сьогодні, адже українці знову, як і колись, виборюють свою незалежність.
Станьмо перед Шевченком серце до серця. Станьмо, як перед власною совістю, і хай нам з небосяжного чола жертовною любов'ю до України освітить наше воскресіння і прийдешні многі літа пророцтво Поета. А в ньому нам явне тільки одне: ми будемо на землі як нація, доки жива Шевченкова душа України.
Щира подяка всім, хто долучився до проведення вітальні, а саме: ведучим Кирильчуку Денисові та Мартинюк Олександрі, акторам Волосюк Анні, Волкович Кірі та Жимолостновій Аліні, читцям Нідельській Соломії, Музичко Вікторії, Підлісній Софії, Клєвцовій Божені, Парфенюку Андрієві, Веремчуку Макарові, Гамузі Софії.
Окрема подяка ліцеїсткам 8-Б класу Дундюк Тетяні, Матвійчук Вікторії та Полюхович Мілані, які зуміли в прекрасній танцювальній композиції «Думи» передати величезний спектр музичних емоцій цієї поезії.
Щира подяка нашим юним артистам, які не побоялися виступити перед старшокласниками. Це Мія Пилиповець та Павлик Добровольський.
Звичайно ж, слова вдячності тим педагогам, які долучилися до створення атмосфери вітальні. Це Туровська Лідія, Сацик Сергій, Котолюз Лариса, Корчага Наталія, Якобчук Інна, Невірковець Вікторія.
І насамкінець слова вдячності нашим захисникам, воїнам ЗСУ, які, незважаючи на біль та втому, виборюють нашу свободу, утілюючи Шевченкові заповіти в життя. Героям слава!

Оксана Парфенюк, учителька української мови та літератури

«Шевченкове свічадо крізь віки…»

«Шевченкове свічадо крізь віки…»


Категорія: Інформація