Рівненський ліцей

Дебати до дня толерантності

Опубліковано 21-11-2023, 19:15

184
Дебати до дня толерантності
Сьогодні толерантність є цивілізаційною цінністю. Суспільство Землі настільки різноманітне у всіх своїх проявах, що без усвідомленого толерантного ставлення й поваги до цього різноманіття неможливо прогнозувати майбутнє та й взагалі співіснувати.
Учні ліцею щороку відзначають Всесвітній день толерантності: напередодні й саме 16 листопада відвідують заходи, проводять акції, зустрічі з психологом, виховні години. Актуалізувати свої знання про поняття толерантності змогли учні 9-А класу під час дебатної гри за темою «Толерантні стосунки – це запорука психологічної безпеки».
За правилами дебатів у двобої зустрілися команда пропозиції (Волосюк Анна, Семеренко Олександра, Жимолостнова Аліна), яка захищала оголошену тезу, і команда опозиції (Остаповець Мирон, Шиприкевич Олександр та Болдирєв Нікіта), що спростовувала тезу й виступала зі своїми контраргументами. І на думку журі, і за підсумками голосування болота, більш переконливими були дівчата, вони й перемогли в грі.
Приємно, що на гру до дев’ятикласників завітала випускниця ліцею, спікер колишньої гімназійної команди Грекова Поліна. Вона не лише долучилася до проведення дебатів як голова, а й по завершенню гри надала дебатерам-початківцям свої рекомендації, поділилася думками стосовно того, чого, на її думку, вчать дебати.
Чи стане такий формат дискусії улюбленим у дев’ятикласників – побачимо, а вміти висловити своє обґрунтоване ставлення до толерантності вони вже вміють!

Наталія Корчага, педагог-організатор

Дебати до дня толерантності

Дебати до дня толерантності

Категорія: Інформація