Рівненський ліцей

Козацький дух відродить Батьківщину

Опубліковано 10-11-2023, 17:15

115
Козацький дух відродить Батьківщину
Якщо яскравого осіннього дня важко всидіти за партою, а навчатися потрібно, то найкращих вихід – похід до бібліотеки. Тут можна і вчитися, і відпочивати, а ще в бібліотеці панує така атмосфера, що хочеться вибрати та почитати книжечку просто негайно. Отож похід семикласників до бібліотеки №9 поєднав приємне з корисним.
Зустріч розпочалася із розповіді про нас, українців, про нашу історію, борців за волю та незалежність. А ще про козаків, які довгий час боронили Україну від войовничих загарбників.
Спочатку учням нагадали історію виникнення козацтва та створення Запорізької Січі, розповіли цікаві факти про хоробрість та відвагу козаків-оборонців. Показали відеоролик про борців за вільну Україну: Богдана Хмельницького, Івана Мазепу та Пилипа Орлика. Саме гетьман Пилип Орлик у далекому 1710 році уклав угоду під назвою «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорозького». Це була перша Конституція України. У документі відображалося чітке розмежування та відокремлення України від московії. Конституція Пилипа Орлика – документ великої значущості в історії українського державотворення, це перша українська та одна з перших європейських конституцій.
На завершення інформаційної години учні поділилися своїми сімейними історіями, адже батьки багатьох дітей сьогодні, як і колись козаки, теж мужньо боронять кордони нашої незалежності.

Лариса Котолюз, бібліотекар ліцею

Козацький дух відродить Батьківщину

Козацький дух відродить Батьківщину

Категорія: Інформація