Рівненський ліцей

Мандрівка 8-Б

Опубліковано 31-05-2023, 07:21

235
Мандрівка 8-Б
Можливо, хтось і вважає, що у вихідний потрібно відпочити, полежавши на дивані, почитавши книжку, але тільки не учні 8-Б. Вони ладні гори перевернути, аби тільки помандрувати. Так сталося і в ці вихідні: восьмикласники подолали насичений маршрут визначними місцями України.
Ліцеїстам вдалося насолодитися прекрасною історичною частиною Чернівців, діти почули гру знаного трубача на міській ратуші, відвідали знаменитий Чернівецький університет і навіть побували в музеї-кав’ярні.
Окрім цього, восьмикласники побували на місцях історичної слави козаків – у Хотинській та Кам’янець-Подільській фортецях, пройшлися вуличками Кам’янця-Подільського та насолодилися цікавими історіями та легендами нашого екскурсовода пана Юрія.
Завершив 8-Б свою цікаву подорож у печері Кришталевій, яка знаходиться в с. Кривче. Вважається, що цю печеру відкрив монах єзуїтського ордену Габріель Жанжинський (1664 – 1737), адже про неї є згадка у виданій ним 1721 року книзі «Натуральна історія королівська Польського». Але детальне її вивчення проведено спелеологами лише в 1961 – 1971 роках. Увесь маршрут діти пройшли, зацікавлено розглядаючи коридори та зали печери Кришталевої.
Шкода, що мандрівка закінчилася так швидко!

Оксана Парфенюк, класний керівник

Мандрівка 8-Б

Мандрівка 8-Б

Категорія: Інформація