Рівненський ліцей

День цивільного захисту в Рівненському ліцеї «Український»

Опубліковано 29-05-2023, 19:35

172
День цивільного захисту в Рівненському ліцеї «Український»
Питання безпеки та збереження життя лишаються як ніколи актуальними в умовах воєнного стану, який триває в нашій країні. І хоча ми живемо в регіоні, у якому не відбуваються активні бойові дії, знати, як діяти під час небезпек, що виникають в умовах війни, – це убезпечити себе від різних ризиків, які супроводжують війну, незважаючи на регіон і мапу бойових дій. З метою вдосконалення теоретичних знань і практичних навичок учнів та педагогів ліцею щодо дій в умовах екстремальних ситуацій у ліцеї 29 травня було проведено День цивільного захисту.
День був надзвичайно насичений, адже передбачав низку різнопланових заходів. Учні під час зустрічі із представниками Рівненського районного управління ГУ ДСНС України вивчали алгоритми дій при виникненні пожежної та мінної загрози. Працівниками служби ліцеїстам було продемонстровано пожежно-рятувальні автомобілі та спеціальне обладнання.
Під час годин спілкування ліцеїсти вивчали особливості впливу радіації та правила поведінки при радіаційній небезпеці, як діяти, коли знайшов підозрілий предмет, які бувають вибухонебезпечні предмети, що потрібно знати і як діяти при виникненні пожежі тощо.
Психолог ліцею Світлана Леонідівна провела заняття, де спільно з учнями вдалося напрацювати та обговорити практичні прийоми зняття емоційного напруження та нормалізації емоційного стану в умовах надзвичайних ситуацій. Медична сестра ліцею Оксана Петрівна навчала ліцеїстів прийомів накладання джгута та турнікету, розповідала, у яких випадках потрібно застосовувати такі види домедичної допомоги.
Для учнів 5-7 класів також було проведено вікторини «Багато знати – уміло діяти», де ліцеїсти в ігровій формі закріплювали свої знання з правил безпечної поведінки. Обов’язковий захід дня – навчальна евакуація, під час якої відпрацьовувалися дії за ввідною №2. Підсумки Дня цивільного захисту було підведено під час лінійки директором ліцею Тетяною Андріївною, керівником штабу Раїсою Павлівною та вчителем предмету «Захист України» Василем Миколайовичем.
Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче потрібні зусилля всього педагогічного колективу, співпраця з профільними службами, серйозний підхід та практичні заняття. Приємно, що саме таку злагоджену роботу мали ми впродовж усього дня.

Наталія Корчага, педагог-організатор ліцею

День цивільного захисту в Рівненському ліцеї «Український»

День цивільного захисту в Рівненському ліцеї «Український»

Категорія: Інформація