Рівненський ліцей

День учителя в Рівненському ліцеї «Український»

Опубліковано 10-10-2022, 21:15

306
День учителя в Рівненському ліцеї «Український»
Кінець вересня, хоч і тривожно-бентежний через війну, усе ж таки додав яскраві святкові нотки в наше гамірне шкільне життя: учнівство ліцею вітало своїх педагогів із професійним святом.
Традиційно одинадцятикласники провели цей день тематично! Інтрига щодо теми – це завжди загадковий момент для всіх: і для учнів, і для вчителів: що ж придумають на цей раз найстарші вихованці? Здається, що всі теми вже були обіграні попередніми поколіннями одинадцятикласників (традиції тематичних святкувань Дня вчителя більш як 14 років!). Та ми знову були приємно вражені винахідливістю найстарших ліцеїстів. У наш військовий час патріотична тематика, як ніколи, актуальна, тому тема «Криївка УПА» була доречною!
Патріотичні гасла, плакати-агітки часів УПА, стилізовані під криївку фотозони, історичні квести для учнів та педагогів, пісні повстанської армії – усе це було окрасою дня. У тому ж дусі провели одинадцятикласники і святковий концерт для педагогів. Використовуючи достовірні факти історії рідного закладу, біографічні події і учнів довоєнної гімназії (більшість з них пов’язали своє життя з УПА), і директора РУГ Якова Бичківського, одинадцятикласники провели історичну паралель: тільки педагог, що відданий своєму покликанню та Батьківщині здатний виховати покоління молоді, що так само віддано та палко захищає в боротьбі рідну землю.
Учні подякували своїм педагогам за важку та таку необхідну працю, адже серед сьогоднішніх воїнів багато їхніх випускників! Також нагородили вчителів символічними орденами та в дусі повстанців дали кожному псевда-позивні.
Завершення свята – спільне виконання пісні «Зродились ми великої години» – подарувало нам щасливі миті єдності та відчуття впевненості, що все буде Україна!

Наталія Корчага, педагог-організатор РЛ «Український»

День учителя в Рівненському ліцеї «Український»

День учителя в Рівненському ліцеї «Український»

Категорія: Інформація